Home Landelijke radio Deel Veronica-OR vertrouwt interim-directeur niet

Deel Veronica-OR vertrouwt interim-directeur niet

Drie leden van de zeskoppige ondernemingsraad (OR) van Veronica hebben geen vertrouwen in interim-directeur J. Bruins. Dat hebben zij per brief aan de Veronica-werknemers laten weten.

Bruins zou daadkracht missen. De overige OR-leden zijn het daar niet mee eens en ook de ledenraad staat er niet achter, zo bleek donderdagavond op een vergadering. Bruins blijft daardoor aan het roer staan.

Het blijft dus schipperen met het omroepbedrijf na het opstappen van bestuursvoorzitter Willem van der Meer de Walcheren wegens het mislukken van een nieuw tv-avontuur. De ledenraad sprak donderdag uit dat er snel een nieuw bestuur moet komen. De actie van de drie OR-leden noemt een woordvoerder ,,een beetje vreemd”.

Veronica wil op 15 maart beginnen aan weer een nieuw tv-avontuur. Tachtig procent van de programma’s zal bestaan uit eigen producties die in de meeste gevallen worden gemaakt in de eigen Veronica-studio (het vroegere AVRO-pand).

Bert van der Veer is benoemd tot programmadirecteur, een functie die hij ook bij RTL4 bekleedde. Aanvankelijk zou hij de vroegere zeezender slechts tijdelijk adviseren, maar dat is omgezet in een structureel dienstverband. Voor de nieuwe programmering kreeg hij in totaal 192 programmavoorstellen binnen. (ANP)