Home Landelijke radio “De NOS staakt nooit”

“De NOS staakt nooit”

"De NOS staakt niet. Sterker nog, de NOS staakt nooit." Dat is de boodschap van directeur Jan de Jong van de NOS naar aanleiding van een artikel in de Telegraaf van vanmorgen. Daarin stond dat de NOS staakt op kosten van de kijker. Onjuist, volgens De Jong. "Alle uitzendingen van de NOS gaan door, ook op woensdag 9 oktober. Bij een staking leggen medewerkers van een bedrijf het werk neer om in een conflict met hun werkgever hun standpunt kracht bij te zetten. Dat is hier niet aan de orde."

Woensdag is er een demonstratie in Den Haag tegen de extra bezuinigingen op de publieke omroep. Medewerkers van de NOS die daar heen willen kunnen dat onder werktijd doen. "Niemand is verplicht om te demonstreren, maar diegenen die willen meevechten voor het behoud van een sterke publieke omroep krijgen daar de ruimte voor. Dat wil zeggen: zij krijgen de gelegenheid om in werktijd naar Den Haag af te reizen, wat iets heel anders is dan dat er gestaakt wordt op kosten van de belastingbetaler. Natuurlijk is daar geen sprake van."

Volgens De Jong gaan de uitzendingen gewoon door. "Ongeveer één op de tien NOS-medewerkers zal daadwerkelijk op het Malieveld staan. Niet omdat de anderen de acties niet steunen, maar ze werken omdat ons publiek altijd op de eerste plaats komt. De reiskosten blijven overigens zeer beperkt; mensen die naar Den Haag willen worden goedkoop en efficiënt per bus vervoerd. Deze kosten, ook die voor NOS-medewerkers, worden gedekt uit de verenigingsgelden van ledengebonden omroepen en dus niet door de belastingbetaler."

Vorig artikelBas Westerweel minder te horen in de ochtend van SubLime FM
Volgend artikelVVD wil langere reclames bij de publieke omroep