Home Landelijke radio Curry & The Crew en Arend Langeberg naar Irak

Curry & The Crew en Arend Langeberg naar Irak

Adam Curry heeft toestemming gekregen van het ministerie van Defensie om van 16 februari t/m 20 februari naar Irak te gaan met de Veronica ochtendshow. Een paar weken geleden is de Veronicaan naar het ministerie geweest om toestemming te vragen en die is nu gekomen.

Het idee is spontaan ontstaan tijdens de ochtendshow 'Ook Goeiemorgen' op Veronica. Adam Curry liet RadioFreak eerder al weten: "Het idee is spontaan ontstaan in een gesprek met Arend en de Crew. Iedereen is erg enthousiast hierover". Doel van 'Operation Iraqi Sunrise' is om de troepen te laten zien dat hun land achter ze staat.

Het ministerie is ook erg te spreken over het idee in een reactie zeggen ze: "Met dit initiatief van Radio Veronica biedt Defensie luisteraars de mogelijkheid om een indruk te krijgen van het wel en wee van de Nederlandse militairen in Irak. Het is uniek om binnen een militaire operatie op deze wijze medewerking te verlenen aan een radioprogramma."

Naast Adam Curry, Alexander Stevens en Michiel Veenstra gaat nieuwslezer Arend Langeberg ook mee naar Irak. In de ochtendshow van woensdag 4 februari zeiden ze dat de kosten voor de operatie ongeveer 150.000 euro zal worden.