Adam Curry neemt dit jaar plaats in de jury van de Online Radio Awards. Na stemming van de luisteraars kiest de jury de uiteindelijk winnaar. Op 6 oktober vindt het evenement plaats.

Adam Curry startte zijn radioloopbaan als technicus bij de ziekenomroep Radio Tulipa. Hierna werkte Curry enige tijd bij radiopiraat Radio Decibel. Landelijke bekendheid kreeg hij toen hij halverwege de jaren ‘80 het Veronica-muziekprogramma Countdown ging presenteren. Ook zijn radioprogramma met Jeroen van Inkel ‘Curry & Van Inkel’ wordt gezien als meest legendarische Veronica-show. In 1987 koos Curry voor een internationale carrière en vertrok hij naar de VS om voor MTV de The Top 20 Countdown te presenteren.

Naast radio en televisie is Curry al vanaf de jaren ’90 bezig met diverse internetinitiatieven. Adam Curry speelde een essentiële rol bij de ontwikkeling van podcasts wat hem de bijnaam ‘The Podfather’ opleverde. In 2017 won hij een Marconi Oeuvre Award voor zijn nimmer aflatende drang naar vernieuwing en visionaire stappen op het gebied van online radio en podcasting.

Foto: curryenvaninkel.nl

Vorig artikelRob Stenders: ‘Stenders & Van Inkel’ keert weer af en toe terug
Volgend artikelSter levert bijna 30 miljoen euro in