Home Landelijke radio Enschede FM gaat nauwer samenwerken met FC Twente

Enschede FM gaat nauwer samenwerken met FC Twente


FC Twente en Enschede FM gaan nauwer samenwerken. Op initiatief van de club is de samenwerking met de lokale omroep gezocht om zo elkaar op dit gebied aan te vullen en te versterken. Beide partijen willen zo iedereen die FC Twente een warm hart toedraagt nog beter op de hoogte houden van nieuws rond hun club.

De twee partijen werken al langer samen op radio-gebied, onder meer bij de uitzending van de bekerwedstrijden en Europese duels. Een aantal medewerkers van TV Enschede FM is ook actief bij FC Twente, zoals stadionspeaker Jan Bruins. De gemeente Enschede heeft al eerder aangegeven dat er meer verbinding moet komen tussen de inwoners van de stad en FC Twente. Deze samenwerking geeft daar invulling aan.

"Bij FC Twente bestaat de behoefte om meer radio-items te produceren voor gebruik bij de live-uitzendingen van FC Twente Radio en op Fctwente.nl", zegt Jan van Halst, manager algemene zaken. "Op deze manier worden ook Jong FC Twente, FC Twente Vrouwen, Scoren in de wijk, Voetbalacademie FC Twente en de Businessclubs beter belicht."

Volgens stationsmanager Flip van Willigen van TV Enschede FM snijdt het mes aan twee kanten. "Wij brengen op Enschede FM het liefst de hele week door FC Twente-nieuws, omdat dit erg leeft onder de Enschedese bevolking. FC Twente kan de interviews die wij opnemen vervolgens weer vrij gebruiken, een win-win-situatie dus.