Home Landelijke radio Concertzender verhuist naar Amsterdam

Concertzender verhuist naar Amsterdam

De Concertzender verhuist van Hilversum naar Amsterdam, waar het ook ooit begon. Het radiostation krijgt een plek in het nieuwe muzyQ gebouw aan het Atlantisplein. MuzyQ werd afgelopen vrijdag geopend en is "een plaats waar zowel professionele, als amateur muziekmakers, -organisaties en -ondernemers het hele jaar rond, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat terecht kunnen om in een betaalbare, goed verzorgde en hiervoor aangepaste omgeving muziek te maken, te bewerken, te ondersteunen of mee te beleven."

De Concertzender krijgt per 1 november geen geld meer van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). "De Concertzender past niet meer in de radiostrategie van de publieke omroep waar toegankelijkheid belangrijk is en waar digitale media nieuwe mogelijkheden bieden", meldde de NPO in juli over dat besluit. Een groot deel van het geld gaat naar digitale zenders.

Ook minister Plasterk zei achter de beslissing te staan om de Concertzender geen geld meer te geven. Hij vertrouwt erop dat de NPO ook zonder Concertzender "zorgvuldig omgaat met kwetsbare muziekgenres en kleine doelgroepen."