Home Landelijke radio Commissariaat wijst fusie tussen RTV Noord-Holland en AT5 af

Commissariaat wijst fusie tussen RTV Noord-Holland en AT5 af

RTV Noord-Holland en de Amsterdamse stadszender AT5 kunnen niet fuseren. Het Commissariaat voor de Media heeft negatief geoordeeld over de fusie. Dat zegt directeur Paul van Gessel van de twee zenders in een interne mail aan de medewerkers, die in handen is van de Volkskrant. Het voortbestaan van AT5 wordt daarmee bedreigd.

"Ik heb vrees ik een minder prettige mededeling. Het commissariaat van de media heeft de huidige juridische structuur tussen RTV N-H en AT5 afgewezen. Een uitspraak met de nodige mogelijke consequenties", schrijft Van Gessel. "RTV Noord-Holland is door deze uitspraak nu feitelijk illegaal bezig en is indien er geen houdbare constructie wordt aangedragen gehouden om de samenwerking te ontmantelen. Dat zou voor zowel AT5 (dat stand-alone niet levensvatbaar is) als voor RTV N-H (dat op veel fronten grote synergievoordelen heeft door de samenwerking) een zeer schadelijk scenario zijn. Zover moeten we het dus nooit laten komen."

AT5 werd begin vorig jaar overgenomen door het Parool, de AVRO en RTV Noord-Holland. Na de fusie trok de redactie van AT5 in bij het kantoor van RTV Noord-Holland. Volgens verschillende media verliep die samenwerking stroef. Volgens de Volkskrant heeft directeur Van Gessel de publicatie van de uitspraak van het Commissariaat tegengehouden zodat 'er rustig naar een oplossing gezocht kan worden'.

Wat de reden is voor de afwijzing is niet duidelijk. Van Gessel meldt dat hij met de ondernemingsraden in gesprek is gegaan om te zoeken naar een oplossing.