Home Landelijke radio Anne van Egmond ontvangt RadioBitches Oeuvre Award

Anne van Egmond ontvangt RadioBitches Oeuvre Award


Anne van Egmond (RTV Noord-Holland) ontvangt de RadioBitches Oeuvre Award 2011. Van Egmond krijgt de prijs omdat ze "één van de mooiste, zachtste en warmste stemmen van de Nederlandse radio heeft", aldus de jury van de RadioBitches Awards.

Ze ontvangt de RadioBitches Oeuvre Award tijdens de RadioBitches Awards uit handen van juryvoorzitter Tineke de Nooij. De awardshow wordt op 7 december gehouden in Studio 21 te Hilversum. Anne van Egmond: "In 46 jaar tijd radio maken, mocht ik in 1988 de 'Oog pen en Oor'-prijs ontvangen en dan nu de RadioBitches Oeuvre Award: het is me een eer!" Eerder wonnen Tineke de Nooij (2007), Jeanne Kooijmans (2008), Meta de Vries (2009) en Harmke Pijpers (2010) de RadioBitches Oeuvre Award.

Anne van Egmond begon haar radiocarrière in de jaren ’60 als lid van AVRO’s jeugdomroep Minjon. Daarna maakte zij jarenlang voor de KRO en AVRO radioprogramma’s. Naast haar radiowerk presenteerde zij ook op televisie allerlei spelletjes. Sinds 1998 is Anne met het radioprogramma 'Egmond Binnen' op RTV Noord-Holland te horen. Naast dit programma presenteert Van Egmond op zaterdag 'Anne'.