Home Landelijke radio Negen lokale omroepen werken twee dagen samen als Radio d’HuZes

Negen lokale omroepen werken twee dagen samen als Radio d’HuZes

Negen lokale omroepen verzorgen woensdag 5 en donderdag 6 juni een gezamenlijke marathonuitzending onder de naam Radio d'HuZes. Er wordt dan live verslag gedaan van het benefiet-wielerevenement Alpe d'HuZes, waarbij geld ingezameld wordt voor de strijd tegen kanker.

De uitzending van Radio d'HuZes is beide dagen te beluisteren via de gezamenlijke lokale omroepen: Radio Centraal (Bergambacht), Radio Stad Montfoort, Radio Vlistam (Vlist), Radio Vrolek (Nederlek), Zilverstad FM (Schoonhoven), Midland FM (Oudewater), RTV Papendrecht, RTV Bodegraven en de LOK (Krimpen aan den IJssel). En in beeld en geluid via Radiodhuzes.nl.

Twee verslaggevers zijn in Frankrijk om de regiorenners op de voet te volgen tijdens hun voorbereidingen en natuurlijk de beklimming van de Alpencol Alpe d'Huez. Ook de begeleiders en meegereisde supporters komen uitgebreid aan het woord. De thuisblijvers blijven zo volledig op de hoogte van de gebeurtenissen op en rond de berg.

Het initiatief van Radio d'HuZes komt van de omroepen die eerder Radio Truckrun maakte. Dit was een samenwerkingsverband waarbij een aantal lokale omroepen verslag deden van de Truckrun door de Krimpener- en Lopikerwaard.