Home Landelijke radio ‘Come Together’ nieuwe slogan Radio 2

‘Come Together’ nieuwe slogan Radio 2

Radio 2 heeft vanaf vandaag een nieuwe slogan. 'Come Together' is al in de nieuwe vormgeving te horen. "Kom d'r bij, je bent van harte uitgenodigd om Radio 2 te luisteren", zo legt zendermanager Kees Toering de nieuwe slogan uit op Radio 1. "Radio 2 is een zender met een hele nauwe band met de luisteraar. De Top 2000 is daar een goed voorbeeld van, die wordt samengesteld door 350.000 Nederlanders. In elk programma komt de luisteraar aan het woord."

En juist die relatie wil de zender benadrukken met de slogan. "Je wilt ook steeds vernieuwen. En wij vonden het een mooi moment om dat sociale aspect nu over te brengen." De vorige slogan was: 'De muziek zegt alles'. Die werd sinds 1 januari 2011 gebruikt.

Radio 2 gaat de laatste tijd niet zo goed in de luistercijfers. Volgens Toering verklaarbaar. "Drie jaar geleden zijn we begonnen met een vernieuwingsoperatie. Daarvan wisten we: dat heeft een lange adem. Maar niet alle luisteraars zijn gediend van nieuwe programma's of op muziek die jonger is dan ze gewend zijn. Dan weet je ook dat je nummer 1 positie tijdelijk in de knel komt."

Vorig artikelEva Koreman nieuwe sidekick Jeroen van Inkel op Q-music
Volgend artikelMattie & Wietze ook in het weekend op Q-music