Home Landelijke radio Colorful Radio opgenomen in NRG

Colorful Radio opgenomen in NRG

Het multiculturele radiostation Colorful Radio maakt sinds kort deel uit van de NRG, de Nederlandse Radiogroep. NRG wil het radiostation via de FM uitbouwen tot een van de grootste zenders van Nederland.
Colorful Radio heeft via de kabel een nagenoeg landelijk dekking. Het station is sinds vorige week ook te horen in Amsterdam. Colorful Radio zendt uit vanuit het NRG-studiocomplex in Amsterdam.
Ronald van der Meijden van Colorful Radio: “Nu Colorful Radio behoort tot de NRG is de continuïteit van de zender verzekerd. Colorful kan nu meegroeien met de NRG.”
Colorful Radio gaat nauw samenwerken met Aloha, het succesvolle muziekblad dat wordt uitgegeven door de NTG, het zusterbedrijf van de NRG. In samenwerking met Aloha zullen programma’s ontwikkeld worden met ondersteuning van het blad. Daarnaast zal samenwerking op sales-gebied plaatsvinden.
NRG-directeur Martin Bosma: “Colorful Radio was de afgelopen jaren een stand-alone-zender, die er niet slaagde haar succes bij de luisteraars om te zetten in succes bij de adverteerders. Onder de vleugels van de NRG en in samenwerking met de NTG ontstaat nu een solide basis voor een gezonde radiozender. Volgende week presenteren wij een topnaam uit de Nederlandse media die Colorful extra dynamiek zal geven.” Het bedrijf gaat op de FM twee zenders exploiteren: de nieuwszender Nieuws FM en Colorful Radio.
De NRG doet mee aan de herverdeling van FM-frequenties. De investeringen om Colorful aan te kopen en verder te ontwikkelen werd genomen na bestudering van politieke en juridische beslissingen. Martin Bosma: “De Kamer is twee keer akkoord gegaan met de veiling: door het aannemen van de Telecomwet en van de motie Kamp. Het kabinet heeft eveneens meerdere malen tot de veiling besloten en er zijn ook twee recente juridische uitspraken. Wij zijn op 11 mei 1996 begonnen ons voor te bereiden op de veiling die in 1997 voor het eerst op de agenda stond. Wij verwachten dat het Kabinet binnenkort een datum bekend maakt voor de veiling.”

Vorig artikel“Samenwerking radio Nationaal en Vereniging Veronica”
Volgend artikelHet blijft stil op de lange golf