Home Landelijke radio Radio 10 Cobus Bosscha terug op Radio 10 als nieuwslezer in Somertijd

Cobus Bosscha terug op Radio 10 als nieuwslezer in Somertijd

Cobus Bosscha

Cobus Bosscha is na anderhalve maand afwezigheid weer te horen op Radio 10. Sinds begin vorige week is hij de nieuwslezer van de middagshow ‘Somertijd’, waar hij de luisteraars ieder half uur bijpraat over het laatste nieuws.

Bosscha begon in november 2015 bij Radio 10, nadat hij jarenlang niet op de landelijke radio te horen was geweest. Hij werd toen de sidekick van Tim Klijn in de ochtendshow op het radiostation. Begin dit jaar stapte Tim Klijn over naar Radio Veronica en nam Lex Gaarthuis de ochtend op 10 over. Bosscha verdween daarmee van zender.

Sinds begin dit jaar vormen Radio 538, Radio 10, Radio Veronica en Sky Radio samen één radiobedrijf: Talpa Radio. De vier zenders hebben daarmee één centrale nieuwsredactie gekregen met verschillende nieuwslezers bij de diverse zenders.

Zo verzorgen Alex Oosterveen en Florentien Goedhart het nieuws in de ochtend- en middagshow van Radio Veronica. Bij Radio 538 blijven Henk Blok, Bart Jan Cune, Celine Huijsmans en Hannelore Zwitserlood de vaste stemmen. Radio 10 heeft nu, naast Harry van der Heijden in de ochtend, Cobus Bosscha in de middag. Verder zijn ook Bart Jan Cune en Celine Huijsmans te horen.