Home Landelijke radio Cobus Bosscha in juli op Radio M Utrecht

Cobus Bosscha in juli op Radio M Utrecht

Ex 3FM-dj Cobus Bosscha zal in de maand juli tijdelijk te horen zijn op Radio M Utrecht. Vaste presentator Riks Ozinga is die maand op vakantie en Babette Alma zal hem vervangen, Cobus zal haar ondersteunen als producer en duo-presentator. Dit laat programmaleider Rob Wilson aan RadioFreak weten.

Bosscha moest vorig jaar weg bij 3FM omdat zendercoördinator Florent Luyckx de popzender wilde herprofileren. Volgens Luyckx paste Cobus niet in het nieuwe 3FM-profiel.

Of er voor Cobus een toekomst ligt bij RTV Utrecht is nu nog niet bekend. Wilson laat weten: “Mocht het een succes worden, dan willen we zeker praten met Cobus over een eventueel vervolg. Verder zijn we aan het kijken naar een nieuwe programmering met ingang van september. Daarbij willen we ons in de late middag richten op meer regionaal nieuws. We hebben Riks gevraagd of hij eventueel ook bereid is om het avondspitsprogramma voor zijn rekening te nemen, en daarop heeft hij bevestigend geantwoord. Maar of dat ook gaat gebeuren is een tweede. In ieder geval willen we Riks niet kwijt en voor alle duidelijkheid: ook niemand van onze andere vaste presentatoren.”

Voorlopig is Cobus dus te horen op Radio M Utrecht van 1 juli tot en met 29 juli.

Update woensdag 11:44
Cobus Bosscha blijft naast zijn werkzaamheden voor Radio M gewoon in dienst voor de KRO en zal deze zomer ook weer te horen zijn op KRO Radio. “Zijn werkzaamheden voor Radio M zijn te beschouwen als een detachering, vooralsnog voor een maand, misschien langer,” zo laat een woordvoerster van de KRO aan RadioFreak weten.