Home Landelijke radio ‘Claudia de Breij volgt Dolf Jansen op 3FM op’

‘Claudia de Breij volgt Dolf Jansen op 3FM op’

Claudia de Breij is de opvolger van Dolf Jansen bij Radio 3FM. Althans, dat wordt gefluisterd volgens Nieuwe Revu. Jansen moet per 1 september gedwongen afscheid nemen van zijn vrijdagmiddagprogramma ‘Leuk is Anders’ op de publieke popzender. "Omdat mijn programma, of ik, negatief scoort op zo goed als alle ‘kernwaarden’ van 3FM (jong, stoer, liefde voor muziek). En dat blijkt dan weer uit een onderzoek onder 3FM-luisteraars. Er moet op ‘mijn plek’ een programma gemaakt gaan worden dat wel positief scoort op die kernwaarden", zo zei presentator Dolf Jansen zelf. De Breij was lange tijd te horen op 3FM, maar stopte in april 2007 om zich onder andere op haar tv-carrière te richten.

Volgens zender coördinator Florent Luyckx kwam het besluit om het goed beluisterde ‘Leuk is Anders’ van de zender af te halen niet onverwachts. "De afgelopen drie jaar hebben we al gesprekken gevoerd over ‘Leuk is Anders’, ook met Dolf. Hoewel het 350.000 luisteraars trekt, waardeert de vaste luisteraar van 3FM dit programma steeds minder. Het is aan het einde van zijn levenscyclus en maakt plaats voor een nieuw programma." Volgens Luyckx zal ‘Stenders Eetvermaak’ niet ook de vrijdag erbij krijgen. "Over het nieuwe programma kan ik nog niks zeggen. Over vier weken is er meer duidelijkheid."

Dolf Jansen blijft wel gewoon bij de VARA werken. "Vorig jaar scoorde Leuk is Anders al onvoldoende op de voor 3FM geformuleerde, kwalitatieve criteria en dit jaar was dat verder verslechterd", zegt programmadirecteur Frans Klein van de VARA. "Dat doet niets af aan het feit dat Dolf met Leuk is Anders in al die jaren een geweldige prestatie heeft geleverd en van grote waarde is geweest voor de VARA op 3FM. We gaan nu verder met elkaar in gesprek om te kijken wat Dolf verder voor de VARA-radio kan betekenen, al is dat niet op 3FM."