Home Landelijke radio Bernard Bot nieuwe bestuursvoorzitter Wereldomroep

Bernard Bot nieuwe bestuursvoorzitter Wereldomroep

Bernard Bot is de nieuwe bestuursvoorzitter van Radio Nederland Wereldomroep. De oud-minister van Buitenlandse Zaken volgt Hans van den Broek op, die na acht jaar voorzitterschap de hamer overgeeft. Bot treedt per direct aan en is al benoemd door media-minister Plasterk.

Algemeen directeur Jan Hoek is blij met de benoeming. "Gezien zijn internationale statuur en ervaring is Bernard Bot voor ons de ideale opvolger van Hans van den Broek. Bovendien kent hij de Wereldomroep goed. Als diplomaat en minister bleef hij tijdens zijn verblijven in het buitenland altijd op de hoogte via onze uitzendingen."

Bernard Bot was minister van Buitenlandse Zaken in het kabinet Balkenende II en III (2003-2007). Daarvoor bekleedde hij diverse functies bij de Europese Unie, de NAVO en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Na zijn ministerschap werd hij onder meer voorzitter van het Instituut Clingendael, voorzitter van het Nederlands Instituut voor Meerpartijen Democratie (NIMD) en voorzitter van de Carnegiestichting, de beheerder van het Vredespaleis.