Home Landelijke radio Claudia de Breij stopt met programma op 3FM

Claudia de Breij stopt met programma op 3FM

Presentatrice en cabaretière Claudia de Breij stopt met haar middagprogramma op 3FM. Op 26 april is de laatste aflevering van ‘Claudia d’r op’. Wie haar opvolgt is nog onbekend.

De Breij krijgt in het nieuwe seizoen een eigen tv-programma bij de VARA waar ze “al haar eieren in kwijt kan. Creatieve eieren, cabareteieren en spiegeleieren”, zo zegt ze zelf. Het programma is niet te combineren met haar radioshow. “Na vijf jaar een theater-, televisie- en radiocarrière tegelijk te hebben gehad is het nu tijd om te kiezen. Ik geniet van alledrie even intens en daarom heb ik die keuze erg lang uitgesteld. Nu ik in Carré sta, realiseer ik me dat mijn cabaretcarrière het verdient meer tijd en aandacht te krijgen. Door het maken van ‘Claudia’s Showboot’ en mijn werk als Maandag-Matthijs in ‘De Wereld Draait Door’ is mijn televisieambitie nóg meer aangewakkerd. Ik neem met pijn in het hart afscheid van het beste radiostation van Nederland, maar ik verheug me er intens op de energie en brutaliteit van ‘Claudia d’r op’ te kunnen toepassen op televisie!”

Claudia (1975) begon na haar studie met verslaggeven en presenteren voor Radio M en Radio West. Korte tijd daarna kwam Hilversum; ze schreef columns voor het televisieprogramma ‘Kaap de Goede Hoop’ van de RVU en presenteerde voor diezelfde omroep een serie over pubers. Voor BNN ging ze het Radio 1-programma ‘United’ presenteren.

In 2002 verruilde Claudia Radio 1 voor Radio 3FM. Ze presenteerde het programma ‘…en dit is Claudia’ voor de NPS tussen 20:00 en 22:00 uur.

Claudia stapte vervolgens in september 2003 over naar de VARA. ‘Denk aan Henk’ hield op en zij dook in het gat dat Henk Westbroek achterliet tussen 12:00 en 14:00 op 3FM.