Home Landelijke radio Claudia de Breij neemt afscheid van 3FM

Claudia de Breij neemt afscheid van 3FM

Claudia de Breij heeft zojuist de laatste uitzending gemaakt van haar programma ‘Claudia D’r op’ op Radio 3FM. Met live muziek van Bløf en een studio vol gasten (zie foto) nam ze afscheid van de publieke popzender. “Ik ga niet iedereen noemen want dan vergeet ik vast mensen, maar iedereen bedankt”, zo sloot ze haar uitzending af.

Claudia gaat krijgt in het nieuwe seizoen een eigen tv-programma bij de VARA waar ze “al haar eieren in kwijt kan. Creatieve eieren, cabareteieren en spiegeleieren”, zo zegt ze zelf. Het programma is niet te combineren met haar radioshow. Rob Stenders neemt het binnenkort van haar over.

In 2002 verruilde Claudia Radio 1 voor Radio 3FM. Ze presenteerde het programma ‘…en dit is Claudia’ voor de NPS tussen 20:00 en 22:00 uur. Claudia stapte vervolgens in september 2003 over naar de VARA. ‘Denk aan Henk’ hield op en zij dook in het gat dat Henk Westbroek achterliet tussen 12:00 en 14:00 op 3FM.

De website van het programma werd meteen na 14:00 uur offline gehaald. 3FM-zendercoördinator Florent Luyckx was ook bij het afscheid. “Ik denk dat 3FM een rol heeft gespeeld in je ontwikkeling en dat je daarom nu klaar bent voor de televisie-stap”, een uitspraak van Luyckx die De Breij zelf benadrukte. “Ik heb genoten van je meeslepende radioprogramma en vind het jammer dat je stopt. Het was prachtig dat wij een goede vrouw in de dagprogrammering hadden.”

Vanochtend verraste dj Gerard Ekdom Claudia al bij haar thuis in het ochtendprogramma van Giel. Met zijn Henk Westbroek immitatie gaf hij een serenade.