Home Landelijke radio Classic FM gaat zich richten op kinderen

Classic FM gaat zich richten op kinderen


Classic FM gaat zich op zaterdag- en zondagochtend richten op de jongste luisteraars met "Klassiek voor Kids". Het station gaat in het weekend om 8:30 speciaal aandacht besteden aan klassieke muziek die kinderen aanspreekt.

Na het succes van het programma “Klassiek voor Kids”, dat elk jaar tijdens de Herfstvakantie wordt uitgezonden, krijgt het programma vanaf 14 september een wekelijkse variant. "Een ideaal moment om kinderen te laten kennismaken met klassieke muziek."

Tijdens Klassiek voor Kids laat Classic FM muziek horen als Peter en de Wolf van Prokofiev, het Carnaval der Dieren van Saint-Saëns en bewerkingen voor kinderen van bekende opera's door Frank Groothof (De Toverfluit, Carmen). Daarnaast zal er aandacht zijn voor cd’s die zijn verschenen met bewerkingen van Mozart, Bach en Beethoven voor baby’s en wordt er muziek gedraaid uit films als Harry Potter en draait er muziek die bekend is van De Efteling.

Vanzelfsprekend zal Klassiek voor Kids in de Herfstvakantie (16 t/m 31 oktober), ook elke dag te horen zijn. Kinderen die zelf een instrument bespelen worden ook opgeroepen een opname in te zenden, en maken daarmee kans op hun radio-debuut!

Vorig artikelKink FM stuurt partytrein naatr Sziget-festival
Volgend artikelRadio 2 wil dertigers en veertigers aantrekken