Home Landelijke radio City Sound Radio luidt de noodklok

City Sound Radio luidt de noodklok

City Sound Radio luidt de noodklok. De populariteit van de zender is groot, groter dan menig ander internet radiostation gegund is. Toch dreigt het doek voor de zender en andere internetradio hobbyisten te vallen.

City Sound Radio luidt de noodklok. De populariteit van de zender is groot, groter dan menig ander internet radiostation gegund is. Toch dreigt het doek voor de zender en andere internetradio hobbyisten te vallen.

City Sound Radio is alleen te beluisteren via het internet. Breedbandaansluitingen worden ingekocht. Het radioluisteren op citysoundradio.nl is gratis.

Het radiomaken niet. Zo‘n radiomaker is Johan Feith. Naar eigen zeggen legt elk van de twintig medewerkers zo‘n 45 euro bij om de zender ‘in de lucht‘ te houden. Hoelang ze dat volhouden is onduidelijk. ‘Het inkopen van bandbreedte wordt steeds duurder‘, aldus Feith, ‘vooral omdat internetproviders, die de bandbreedte verkopen, de kosten van hun gratis internet willen dekken.‘ Dat is echter het minste probleem. Juridische uitspraken in Amerika betreffende auteursrecht hebben hun invloed in Nederland, bij auteursrechtorganisatie Buma/Stemra. Feith: ‘Als onze vrees gegrond is gaan de prijzen die wij betalen voor het draaien van muziek fors omhoog, van zo‘n 190 euro tot wel 2000 of hoger!‘

Geld valt te verdienen aan sponsors. Maar: ‘De doelgroep is te klein om rendabel te zijn‘, zegt Stef van der Ziel van facilitair bandbreedte aanbieder Jet- Stream. ‘Meeste aansluitingen die wij verkopen worden benut door bijvoorbeeld bedrijven die jaarverslagen presenteren. Die hebben een gegarandeerd publiek en kunnen vaak naar believen worden opgevraagd.‘ In tegenstelling tot live radio.

City Sound Radio wordt gesponsord door café de Blauwe Bengel, van waaruit op de vrijdagavond wordt uitgezonden, café Catastrofe, wiens dj‘s donderdagavond voor de zender draaien en discotheek The Q, waarvan de muziek die wordt gedraaid in het weekeind ook via City Sound te beluisteren is.

UPDATE: Telefonisch melde City Sound Radio dat de nood niet zo hoog is als in de kranten wordt beweerd. Hopelijk kunnen we u binnenkort meer berichten.