Home Landelijke radio Chiel van Praag klaagt Noordzee FM aan wegens laster

Chiel van Praag klaagt Noordzee FM aan wegens laster

Chiel van Praag is kwaad op Noordzee FM. Tijdens de ochtenduitzending zei zijn oud-zakenpartner Tom Smitsloo dat het evenementenbureau van Van Praag in financieel zwaar weer zit. Van Praag heeft hierop een kort geding aangespannen wegens laster tegen Noordzee FM. Volgens J. Bonnier, de advocaat van Van Praag, is de eis een rectificatie op Noordzee FM en een schadevergoeding van 15.000 euro.

De zaak tussen Smitsloo en Van Praag sleept volgens de advocaat al sinds 1995. “Destijds claimde Smitsloo 10.000 euro van Van Praag omdat hij voor de Veronica Drive Inn Show een sponsor zou hebben binnengehaald.” Deze zaak bleef volgens Bonnier vervolgens tot 2004 liggen, de claim was inmiddels opgelopen tot 20.000 door onder meer rente.

Van Praag heeft dat bedrag betaald, maar tekende wel meteen hoger beroep aan. Vervolgens deed Smitsloo zijn uitspraken tijdens de ochtendshow op de radiozender. Bonnier: “We hebben meteen beslag laten leggen op het geld dat Van Praag aan Smitsloo betaalde, daarover liep anderhalve week geleden een kort geding.” De uitspraak hiervan is op 11 augustus in Amsterdam, dezelfde dag dat de zaak over laster dient in Den Haag.

Noordzee FM zegt “niet goed te weten” waarom er een kort geding is aangespannen. “Zowel Smitsloo als Van Praag hebben de kans gekregen hun verhaal te doen op de radio”, zegt een woordvoerder. [Planet]