Home Landelijke radio Cees van der Knaap nieuwe voorzitter ROOS

Cees van der Knaap nieuwe voorzitter ROOS

Cees van der Knaap wordt de nieuwe onafhankelijk voorzitter van de stichting Regionale Omroep Overleg en Samenwerking. "De veranderde bestuurlijke verhoudingen en de groeiende positie van de regionale omroepen in het medialandschap vragen om een gewijzigde bestuursstructuur bij ROOS", zegt een woordvoerster van het samenwerkingsverband en overlegorgaan van de dertien regionale publieke omroepen in Nederland.

"Tot op heden werd de voorzitter van het bestuur uit eigen gelederen benoemd. Dat hield in dat een van de regionale omroepen zelf voorzitter van het ROOS-bestuur was."

Cees van der Knaap over zijn benoeming: "De regionale omroep vervult een belangrijke rol in de samenleving en met veel enthousiasme wil ik een bijdrage leveren aan de doelstelling die ROOS nastreeft om de ontwikkeling van de regionale omroep in Nederland te bevorderen."

De 58-jarige Cees van der Knaap is sinds 21 januari vorig jaar burgemeester van de gemeente Ede. Daarvoor was hij lid van de Tweede Kamer en staatssecretaris van Defensie in opeenvolgende kabinetten-Balkenende.