Home Landelijke radio Omroep Zeeland, Omroep Brabant, PuurNL en RTV Rijnmond dit jaar op DAB+

Omroep Zeeland, Omroep Brabant, PuurNL en RTV Rijnmond dit jaar op DAB+

Omroep Zeeland, Omroep Brabant, PuurNL en RTV Rijnmond moeten dit jaar via DAB+ te ontvangen zijn in Zuidwest Nederland. Dit blijkt uit een publicatie van de belangenbehartiger voor de 13 regionale publieke omroepen (ROOS) voor een Europese aanbesteding voor het selecteren van een netwerkoperator voor DAB+ in Zuidwest Nederland. 

Hierdoor lopen Omroep Zeeland, Omroep Brabant en RTV Rijnmond voorop in de digitalisering van regionale radio. De verwachting is dat deze omroepen voor het eind van het jaar in heel Zeeland, op Goeree Overflakkee en in Brabant tot aan Roosendaal ook digitaal te ontvangen. Ook de niet-landelijke commerciële omroep 'Puur NL' in dit gebied kan via dit DAB+ netwerk worden uitgezonden.

De regionale omroep wil net als de landelijke publieke en commerciële omroep vaart maken met het digitaliseren van de radio in lijn met het digitaliseringsbeleid van het ministerie van Economische Zaken. In totaal zijn er vijf frequentiegebieden, zogenaamde allotments, waarmee in heel Nederland de regionale omroepen via DAB+ uitgezonden zullen worden.

Ook in de overige delen van ons land wil de regionale publieke omroep zo snel mogelijk starten met een aanbesteding voor een netwerk voor DAB+ uitzendingen. Om dat te kunnen doen moet binnen ieder van de andere vier allotments overeenstemming worden bereikt met de commerciële vergunninghouders binnen deze allotments over de inhoud van de aanbesteding.