Home Landelijke radio CDA wil onderzoek van Rekenkamer naar publieke omroepen

CDA wil onderzoek van Rekenkamer naar publieke omroepen

Het CDA wil dat de Algemene Rekenkamer onderzoek doet bij de publieke omroepen om na te gaan of zij door het Rijk beschikbaar gesteld geld goed besteden. In de begroting van dit jaar is er 586 miljoen euro gereserveerd voor de publieke omroepen. Het CDA juicht dat toe, maar Tweede Kamerlid Frans de Nerée wil wel dat goed bekeken wordt of er sprake is van rechtmatige en doelmatige besteding.

Het kamerlid kwam gisteren met zijn voorstel in het debat over de voorjaarsnota, de stand van de begroting, met minister Wouter Bos (Financiën). De uitspraken van riepen verbazing op in de Kamer. PvdA, D66 en GroenLinks wilden weten waarom het CDA opeens de gang van zaken bij de omroepen wil onderzoeken. PvdA-Kamerlid Ferd Crone wees erop dat het Commissariaat voor de Media al toezicht houdt op de publieke omroepen. Kees Vendrik van GroenLinks riep in herinnering dat het CDA kort geleden nog aandrong op het verbod van het tv-programma De Grote Donorshow.

De Nerée ontkende dat hij zich met de inhoud van programma’s wil bemoeien. “Ik begrijp de weerstand tegen een onderzoek niet. Het gaat me om de besteding van publieke gelden, om de bedrijfsvoering en de beloningsstructuur bij de publieke omroepen.” [Planet]

Vorig artikelGiel Beelen sluit overstap naar 538 niet uit
Volgend artikelCaz!-dj’s vast in de lift