Home Landelijke radio Caz! stopt met nachtelijke belspellen

Caz! stopt met nachtelijke belspellen

Caz! stopt met het uitzenden van belspelletjes. In het programma ‘Cash Night’, dat op niet aangekondigde tijden ’s nachts op de radio te horen was, maakten luisteraars kans op geld door vragen te beantwoorden. Er was verder weinig muziek in de uitzendingen te horen. In januari begon Caz! met het programma, dat veel leek op de belspelletjes op televisie.

“Het ging om een experiment dat we hebben willen uitproberen omdat we in landen om ons heen zien dat dergelijke programma’s in toenemende mate worden toegepast”, zo laat een woordvoerder aan RadioFreak weten. “Het moest de vragen beantwoorden of het acceptabel passend te maken was binnen het bestaande format van Caz! en of het een interessante nieuwe stroom van inkomsten kon opleveren. De optelsom was niet voldoende bevredigend met als resultaat dat we deze beslissing hebben genomen.”

De belspellen op televisie zijn de laatste tijd veelvuldig negatief in het nieuws. RTL, SBS en Tien zouden zich niet aan de gedragscode promotionele kansspelen houden. Het Openbaar Ministerie onderzoekt of belspelletjes op televisie vallen onder illegale kansspelen. Het onderzoek volgt op twee aangiften van het ministerie van Justitie eind vorig jaar.

Vorig artikelJan van Vegchel nieuwe Hoofdredacteur RTV West
Volgend artikelKRO ontsluit archief via internetradio