Home Landelijke radio Broadcast Partners wint Creatief Ondernemerschap prijs

Broadcast Partners wint Creatief Ondernemerschap prijs

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Kamer van Koophandel Zeeland in de Grote Kerk te Goes, heeft Broadcast Partners uit handen van de voorzitter van het bestuur van de KvK Zeeland de Prijs Creatief Ondernemerschap 2005 uitgereikt gekregen. Al meer dan 20 jaar is deze prijs toonaangevend in ondernemend Zeeland.

“Wij zijn uitermate blij met deze erkenning”, zegt Broadcast Partners directeur Robert-jan van der Hoeven. “Dit is een bevestiging voor het fantastische werk dat ons team van ruim 60 medewerkers dagelijks verricht in het verkopen, bouwen en beheren van oplossingen voor radiostations”.

De heer Van Gelder, voorzitter van het Bestuur van de Kamer van Koophandel Zeeland, roemt Broadcast Partners onder meer om de succesvolle aanpak: “Broadcast Partners heeft zich in de afgelopen 25 jaar op weten te werken tot een vooraanstaande speler in de ‘radiobranche’ in ons land. Het bestuur ziet dit als een prestatie van formaat, omdat er in omroepland altijd weinig ruimte is geweest voor andere dan de gevestigde partijen. Het getuigt van doorzettingsvermogen en geloof in eigen deskundigheid en kwaliteit om als relatieve buitenstaander en als kleine onderneming in deze markt een prominente positie te verwerven. Het is een positieve verrassing dat één van de smaakmakende ondernemingen in de radio-omroepwereld gevestigd is in Zeeland.”

Als Zeeuwse onderneming is Broadcast Partners al ruim 25 jaar actief in zend- en studiotechniek ten behoeve van radiostations. Met als thuisbasis Terneuzen, begonnen Van der Hoeven en diens zakenpartner Steven Hamelink in 1979 met het verkopen van zendinstallaties aan radiostations in Zeeland, België en het Noorden van Frankrijk. De lokale omroepmarkt is dan ook de basis waarop het bedrijf haar succes heeft kunnen voortbouwen. Nog steeds worden dagelijks zenders, studio’s en software-oplossingen aan lokale radiostations geleverd.

Daarnaast beheert Broadcast Partners inmiddels ruim 200 zenders ten behoeve van regionale en landelijke radionetwerken in Nederland, België en Denemarken. Tot haar klantenkring behoren o.a. 4FM, Q-Music, BeOne & Mango in België, Radio 10 Gold, Radio 538, BNR Nieuwsradio, Noordzee FM, RTL FM en Yorin FM in Nederland en Radio 100FM in Denemarken.

De Prijs Creatief Ondernemerschap wordt jaarlijks toegekend aan een Zeeuwse onderneming die erin geslaagd is door een creatieve en innoverende bedrijfsvoering een vooraanstaande positie binnen zijn of haar bedrijfstak in te nemen. Het Bestuur van de Kamer van Koophandel laat zich daarbij adviseren door een onafhankelijke commissie bestaande uit een zevental personen met zeer uiteenlopende achtergronden en netwerken in het Zeeuwse bedrijfsleven.