Home Landelijke radio Broadcast Partners vernieuwt antennes voor publieke zenders

Broadcast Partners vernieuwt antennes voor publieke zenders

Broadcast Partners is momenteel bezig diverse zendmasten uit te rusten met nieuwe antennesystemen. Het zenderbedrijf krijgt vanaf 1 september het beheer over de zenders van Radio 1, Radio 2, 3FM en Radio 4.

In IJsselstein, Goes, Markelo, Smilde en Wieringermeer wordt momenteel druk gewerkt. Via een lier worden de antennepanelen van 150 kilo per stuk omhoog getakeld. Hierna worden ze bevestigd aan de zendinstallatie. Voor Broadcast Partners was het niet mogelijk de antennes van KPN over te nemen. Tegenover Omroep Zeeland zegt directeur Robert-jan van der Hoeven dat KPN de antennes nodig heeft voor haar andere klanten.

Daarnaast is Broadcast Partners van mening dat de antennes op leeftijd zijn. Het bedrijf vindt dat er beter materiaal is voor de antennes.

Broadcast Partners neemt het beheer over van KPN na een Europese aanbesteding. Naast de publieke zenders beheert Broadcast Partners ook de zenders van onder andere Radio 538 en Q-music. Vanaf 1 september moeten alle zenders in de lucht zijn.