Home Landelijke radio Ferry Maat stopt bij Radio Veronica

Ferry Maat stopt bij Radio Veronica


Ferry Maat stopt na zeven jaar bij Radio Veronica. Maat geeft aan toe te zijn aan iets anders en hij ziet de veranderingen in het format niet zitten. Zijn laatste uitzending is 1 oktober.

“Het waren zeven mooie jaren bij Radio Veronica, maar nu ze steeds meer gaan opschuiven met het format richting de 2000’s is het een goed moment voor mij om wat nieuws te gaan doen. Dan moet je het toch overlaten aan een jongere generatie dj’s vind ik.”

Uunco Cerfontaine, programmadirecteur van Radio Veronica vindt het jammer dat Maat stopt: “Hij zal altijd een legendarische dj blijven die de sound van een hele generatie deejays heeft beïnvloed. Ik wens hem een hele fijne tijd in goede gezondheid toe.”

Maat stopt niet definitief met radio: “Ik sta open om bij een andere omroep weer programma’s te gaan maken die bij mij passen, dat is mijn grote liefde en daar liggen mijn ‘roots’. Volgend jaar zit ik 40 jaar bij de radio en het zal mij benieuwen bij welk station ik dat ga vieren.”

Ferry Maat begon in 1971 op de zeezender Radio Noordzee Internationaal en werkte daarna bij o.a. Tros, Radio 3, Radio 10, Radio 538 en Radio 2. De afgelopen 7 jaar presenteerde hij voor Radio Veronica zijn show ‘Maat in de Middag’. Tijdens zijn carrière kreeg hij een Gouden Harp, een Marconi Oevre Award en werd hij Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Veronica maakt binnenkort zijn opvolger bekend.