Home Landelijke radio Broadcast Partners geschokt over uitspraak NMa

Broadcast Partners geschokt over uitspraak NMa

Broadcast Partners is geschokt over de boete die de NMa heeft opgelegd wegens een vermeende overtreding van de Mededingingswet. Het bedrijf heeft besloten bezwaar aan te tekenen tegen de beslissing. Nozema en Broadcast Partners zouden volgens de NMa afspraken gemaakt hebben, waardoor de zenders van het toenmalige HMG (RTL) benadeeld zouden zijn.

“Deze beslissing deugt absoluut niet. Wij benadelen niemand. Aanbestedingsafspraken noch marktverdeling is aan de orde. De NMa beschikt over een omvangrijk dossier, waaruit echt iets anders zou moeten blijken. De NMa maakt er een spannend jongensboek van, maar heeft de ontknoping zelf geschreven. Dat is geen zorgvuldige besluitvorming!”, zo zegt directeur Robert-jan van der Hoeven. Zijn bedrijf vindt het persbericht van NMa tendentieus en onnodig beschadigend.

“HMG heeft in volledige vrijheid haar keuze kunnen maken en die ook feitelijk gemaakt. Sterker nog: HMG heeft Broadcast Partners zelf een voorstel gedaan. Dat blijkt ook uit een verklaring van HMG zelf, waarover de NMa beschikt. Dat NMa daarvan geen melding maakt, is onbegrijpelijk en dat geldt voor meer elementen in deze zaak. Wij beraden ons op nadere stappen, maar dat gaat meer over hoe we dat moeten doen dan om of we het doen, want we laten het hier zeker niet bij zitten”, aldus Robert-jan van der Hoeven.