Home Landelijke radio Bram Vermeulen journalist van het jaar

Bram Vermeulen journalist van het jaar

NOS-correspondent Bram Vermeulen (34) is door vakblad De Journalist uitgeroepen tot journalist van het jaar. De jury noemt hem een voorbeeld voor de moderne correspondent. "Hij werkt voor meerdere media tegelijk, zowel print, radio, televisie als internet en weet ze ook nog eens allemaal tevreden te houden."

Vooral zijn berichtgeving over Zimbabwe heeft op de jury grote indruk gemaakt. "Hij doet zijn werk in bijzonder moeilijke omstandigheden en neemt daarbij de nodige risico’s."

Vermeulen heeft de afgelopen jaren veel meegemaakt. "Ik heb in Zimbabwe de donkerste kant van de mensheid gezien, maar ook de mooiste. Ik heb gezien hoe mensen, in een land waar alles is ingestort, omgaan met een crisis. Zonder zelfmedelijden, met zoveel doorzettingsvermogen."

De jury van De Journalist roemt het vermogen van de Afrika-correspondent om verhalen te brengen die aanvullende informatie bieden.

Hans Laroes, hoofdredacteur van de NOS, heeft Vermeulen gefeliciteerd met zijn verkiezing. "Ik heb hem zeer geprezen voor zijn doorzettingsvermogen, inventiviteit, vasthoudendheid, het trotseren van gevaar kortom: voor zijn capaciteit om een echte journalist te zijn. Hij weet in een spannende omgeving prima verhalen af te leveren."

De afgelopen zeven jaar is Vermeulen correspondent geweest in Johannesburg. Begin 2009 verruilt hij Afrika voor Turkije.