Home Landelijke radio Bob Dylan week op Concertzender / Radio 6

Bob Dylan week op Concertzender / Radio 6

Radio 6 /Concertzender staat vanaf komende zondag een week lang in het teken van Bob Dylan, een van de grootste liedjesschrijvers van Amerika. Zijn werk bestrijkt meer dan veertig jaar. Radio 6 kijkt samen met andere artiesten deze week terug op zijn indrukwekkende staat van dienst en draait hoogtepunten uit zijn rijke oeuvre. Overigens zat Concertzender pas 16 april overgaan op de naam Radio 6.

Op 8 en 9 april speelt Bob Dylan in een uitverkochte Heineken Music Hall. Verschillende programma’s besteden speciale aandacht aan Dylan.

Op zondag tussen 10:00 en 11:00 uur draait Mezzo opmerkelijke Bob Dylan covers van onder meer Marlène Dietrich, Freek de Jonge, Roberta Flack, Natalie Cole, Maria Muldaur en Julie London. Verder de allereerste officiële plaatopname van Dylan zelf. Dat was in 1961, nog niet als zanger, maar als mondharmonicaspeler bij Harry Belafonte. Ook het lunchprogramma Cantina heeft aandacht voor de Dylan covers in de doordeweekse uitzendingen. Het programma laat iedere dag rond 12:15 uur Dylan covers spelen door gastmuzikanten.

Verder staat Bob Dylan de hele week op ‘Het Erepodium’, dat betekent ieder uur een Dylan song.

In het programma Studio 6 (ma t/m vr van 14:00 tot 19:00 uur) worden cd-tracks van van 1962 tot Dylan anno nu gedraaid, zoals vele coverversies van onder andere Dickie Betts, Cassandrea Wilson, Doug Sahm (met Dylan) en ook live covers van onder andere Susan Tedeschi, Chuck Prophet, Tom Russell en Jerry Garcia.

Vorig artikelQ-music vandaag vanuit de Bijenkort etalage
Volgend artikelRTV Drenthe op zoek naar leidinggevenden