Home Landelijke radio BNR Nieuwsradio hele week vanuit de VS

BNR Nieuwsradio hele week vanuit de VS

Het programma ‘On the Move’ van BNR Nieuwsradio komt tot en met de Amerikaanse verkiezingen op 4 november volledig vanuit Los Angeles en New York. Presentator Niels Heithuis brengt al het gebruikelijke nieuws plus een grote dosis Amerikaans verkiezingsnieuws vanuit de studio’s van KNX1070 AM (LA) en ABC Newsradio (NY).

De eerste dagen staan in het teken van duurzaamheid, innovatie, entertainment en gezondheid. Spraakmakende gasten als Junkie XL (muzikant/producer), Leon de Winter (schrijver) en Kieke Okma (econome gezondheidszorg) schuiven aan.

Vanaf maandag 3 november komt de uitzending vanuit New York. Uiteraard in de stad van Wall Street veel aandacht voor de financiële en zakelijke aspecten van de verkiezingsstrijd. Boris Dittrich (D66), Heleen Mees (campagnemedewerker van Hillary Clinton), Michiel Vos (documentairemaker over McCain) en Rob Vos (vertegenwoordiger VN) zijn te gast. En natuurlijk heeft BNR de eerste reacties van de Amerikanen op de kersvers gekozen president in de live uitzending die begint om twee uur ’s nachts.

Ook BNR-verslaggever Derk Marseille is in de VS. Hij zwerft rond in de zogenaamde swing states waar de verkiezingsstrijd beslist gaat worden. "Als de machtigste man van de wereld gekozen wordt dan moet je daar als volwassen nieuwsstation bij zijn," zegt hoofdredacteur Paul van Gessel van BNR Nieuwsradio. "We gaan het op typische BNR-manier brengen en doen daarbij onze slogan eer aan: no nonsense."

On the Move vanuit de USA is iedere werkdag te beluisteren van 16:00 uur tot 19:00 uur. Op woensdag 5 november begint de ochtenduitzending van On the Move om 02:00 uur.