Home Landelijke radio Willeke Alberti ambassadrice van Radio 5

Willeke Alberti ambassadrice van Radio 5

Willeke Alberti is de eerste ambassadrice van Radio 5. De zangeres was voor deze gelegenheid te gast bij de radiozender. Ze benadrukte dat er veel behoefte bestaat bij senioren om te luisteren naar muziek van ’toen’.

Uit onderzoek door onderzoeksbureau De Vos en Jansen uit 2007 blijkt dat 65 procent van de 55-plussers geïnteresseerd is in een radiozender als Radio 5. Maar veel ouderen weten niet van het bestaan van de zender af, omdat deze niet over een FM-frequentie beschikt. Willeke Alberti heeft de ambitie hier verandering in te brengen. "Radio 5 is het enige radiostation dat muziek draait uit de jaren 40, 50 en 60", zegt ze. "Veel mensen van 55 jaar en ouder genieten enorm van hun-muziek-van-toen en als ze Radio 5 eenmaal gevonden hebben wordt er door hen veel en lang naar geluisterd. Ik zou het fantastisch vinden als alle ouderen de zender leren kennen en daar help ik graag aan mee." 

Zendermanager Kees Toering is bijzonder trots dat Willeke dit voor Radio 5 gaat doen. "Er is maar één iemand die deze rol van ambassadrice kan vervullen en dat is Willeke. Zij is bijzonder populair en geliefd bij onze oudere luisteraars. Fantastisch dat ze hier volmondig ‘ja’ tegen heeft gezegd!"

Aanstaande maandag om 06:00 uur gaat op Radio 5 de eerste Evergreen top 1000 van start. Speciaal daarvoor stelde Willeke haar eigen top 10 met favoriete Evergreens samen. Dat lijstje is vanaf zaterdag terug te vinden op de website van het radiostation.