Home Landelijke radio BNR Nieuwsradio en Free Voice helpen nieuwsradiostations in Haïti

BNR Nieuwsradio en Free Voice helpen nieuwsradiostations in Haïti


BNR Nieuwsradio en Free Voice gaan samen zwaar getroffen nieuwsradiostations in Haïti helpen. Twintig radiostations zijn sinds de aardbeving uit de lucht omdat de studio of de zenders in puin liggen. BNR stelt de dagopbrengst van de commercials van vandaag ter beschikking om één of een aantal van deze stations weer on air te krijgen. Free Voice stort eenzelfde bedrag in het gezamenlijke wederopbouwproject. Ook de adverteerders van BNR wordt gevraagd om mee te doen.

“Wat wij vanzelfsprekend vinden, een goed functionerende nieuws-flow, heeft elders in de wereld continu aandacht nodig”, aldus BNR-hoofdredacteur Paul van Gessel. “Haïti worstelde hier als jonge democratie sowieso al mee en daar komt nu de aardbeving overheen. We gaan onze collega’s daar helpen om hun zender weer on air te krijgen.”

“Free Voice heeft eerder bij natuurrampen lokale media geholpen, zoals in Atjeh na de tsunami  van 2004 en in Peru na de aardbeving van 2007. Toen hebben we ook gezien dat nieuws cruciaal is in noodsituaties en de tijd daarna bij de wederopbouw. In die situaties kan niemand zonder nieuws. Nieuws helpt”, zegt Kenneth van Toll, adjunct-directeur Free Voice.