Home Landelijke radio BNN United in het teken van oorlog

BNN United in het teken van oorlog

Het Radio 1 programma BNN United staat vanavond geheel in het teken van oorlog. In een extra lange uitzending spreekt BNN United met mensen die oorlogen van heel dichtbij meegemaakt hebben en wordt de rol die Nederland speelt in oorlogen besproken. Het programma is te horen van 20:30 uur tot 22:00 uur op Radio 1.

Door het meewerken aan vredesoperaties, het ontvangen van vluchtelingen en de aanwezigheid in Irak, is Nederland op verschillende manieren betrokken bij oorlogen. BNN United spreekt met vier gasten die dit kunnen beamen. Dashni Morad uit Irak en de Bosnische Leila Prnjavorac zijn vluchtelingen die vrijheid en veiligheid vonden in Nederland. De Nederlandse militair Frank Hazelbach werd enkele jaren geleden uitgezonden naar Irak en Kon Kelei is een ex-kindsoldaat uit Soedan.

Presentatrice Willemijn Veenhoven belt met Thomas Loudon. De ex-correspondent voor de NOS in het midden-oosten vertelt over zijn tijd in verschillende oorlogsgebieden. Samen met studente antropologie Ginny Mooy, bespreekt zij het beeld dat Nederlanders hebben van kindsoldaten.

Tijdens zijn bezoek aan Auschwitz wordt verslaggever Joris Kreugel vergezeld door Nederlandse jongeren en brengt hij rapport uit. Verslaggever Jan Willem van Zoest loopt samen met de directeur van het Oorlogs- en Verzetcentrum een deel van de geallieerden route.

Vorig artikelNieuwe weekendprogrammering Juize.FM
Volgend artikel24 procent van Nederlanders volgde ontknoping eredivisie via Radio 1