Home Landelijke radio BNN United brengt zomerreportages vanaf morgen

BNN United brengt zomerreportages vanaf morgen

Het Radio 1-programma BNN United maakt vanaf morgen verschillende zomerreportages. Het programma gaat vanaf morgen mee met Nathifa Elshot en Abdel Nassiri. Zij willen terug naar hun roots in Turkije en Marokko. Verslaggevers Joris Kreugel en Jan Willem van Zoest gaan met hun mee en verslaan alle belevenissen vanaf morgen.

Joris gaat op pad met Nathifa. Zij gaat samen met haar zus terug naar Suriname en bezoekt haar opa en oma die in Paramaribo een boerderij hebben. In de zomer is het in Paramaribo druk met Surinaamse jongeren uit Nederland die daar vakantie gaan vieren. Ze gaan op bezoek bij familie, de jungle in, Nederlandse plantages uit het verleden en de steden Groningen en Wageningen.

Abdel bezoekt na drie jaar afwezigheid zijn geboorteland Marokko. United reporter Jan Willem gaat met hem mee. Naast een bezoek aan zijn familie wil Abdel nu wel eens echt zijn roots ontdekken. Dus niet lui aan het strand liggen, maar cultuur snuiven en weer eventjes volledig integreren in Marokko. Hoe zou het leven van Abdel geweest zijn, wanneer hij in Marokko was gebleven?

BNN United zoekt het ook dichterbij huis. De uitzendingen op 8, 11, 18 en 25 augustus staan geheel in het teken van het oosten, westen, noorden en zuiden van Nederland met gasten, muziek en reportages uit deze regio’s. De United reporters volgen in de desbetreffende regio een taalcursus en bespreken en onderzoeken de verschillende vooroordelen.