Home Landelijke radio BNN overhandigt merkboek aan Van der Laan

BNN overhandigt merkboek aan Van der Laan

BNN presenteerde heeft gisteren op het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het zogenoemde BNN Merkboek, gepresenteerd. Hierin is vastgelegd tot wie de jongerenomroep zich richt. De omroep was daartoe uitgenodigd door de visitatiecommissie Rinnooy Kan, die enige tijd geleden constateerde dat BNN niet heeft vastgelegd waar de omroep precies voor staat.

Het document werd door BNN-presentatrices Bridget Maasland en Katja Schuurman, die verkleed waren als pizzakoerier, in een pizzadoos aan staatssecretaris Van der Laan overhandigd. Bridget en Katja grepen de gelegenheid meteen aan om uit te vissen hoe de kabinetsvisie op de toekomst van de omroep, die Van der Laan voor de zomer wil presenteren, eruit komt te zien. Veel gaf de bewindsvrouw niet prijs, al wilde ze wel kwijt dat plat amusement wat haar betreft niet hoeft op de publieke omroep.

“Ik vind niet dat omroepen amusement om het amusement moeten uitzenden. Amusement gebruiken om serieuze informatie te brengen kan wel,” schetste Van der Laan. De presentatrices reageerden daarop door te stellen dat ranzige programma’s soms ook plezierig kunnen zijn.