Home Landelijke radio BNN brengt boek van Kluun op de radio

BNN brengt boek van Kluun op de radio

De bestseller ‘Komt een vrouw bij de dokter’ van Kluun is op 12 mei van 20:00 uur tot 22:00 uur te horen BNN op Radio 1. Dit boek, winnaar van de NS Publieksprijs 2006,  is speciaal gescript voor radio. "Er was me al vaak gevraagd waarom ik geen luisterboek van ‘Komt een vrouw bij de dokter’ wilde inspreken, maar dat zag ik niet zitten", zegt Kluun. "Acht uur naar de stem van Kluun gaan zitten luisteren, dat gun je je ergste vijand niet. Toen kwam het idee van een hoorspel, of luisterfilm, of hoe je het ook noemen wilt. Compleet met een nieuw scenario en Antonie Kamerling, Georgina Verbaan en Sophie Hilbrand in de rollen van Stijn, Carmen en Roos. Daar word ik wel warm van."
"Het is of je naar een film luistert", zegt BNN Radiodirecteur Dave Kentie. "Het is geen hoorspel, maar een luisterfilm. Het resultaat is echt top. Het pakte me van begin tot eind. Deze acteurs weten hoe ze met de microfoon moeten acteren."
Raymond van de Klundert (1964), kortweg Kluun, verloor zijn vrouw op 36-jarige leeftijd aan kanker. Het boek is het schaamteloze verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft. Rauw, ontroerend, en steeds met humor. Een stijl die net als de diagnose als een mokerslag aankomt. ‘Komt een vrouw bij de dokter’ laat zien hoe je óók ziek kunt zijn. Tegelijkertijd is het een ode aan de liefde.
Voorafgaand aan het hoorspel zijn Kluun en andere betrokkenen te horen in de uitzending om het verhaal in te leiden. Het script is geschreven door Elke Geurts en de regie is in handen van Marlies Cordia.