Home Landelijke radio Blaricumse politieke partij schaart zich achter 6FM

Blaricumse politieke partij schaart zich achter 6FM

De Nieuwe Blaricumse Partij (NBP) springt in de bres voor Radio 6FM. De streekomroep moet volgend jaar toch geld krijgen van de gemeente Blaricum. "Radio 6FM heeft een belangrijke functie in dit gebied", aldus NBP-woordvoerster Ineke Breet.

De politieke partij zal in oktober bij de behandeling van de begroting voor volgend jaar met een voorstel voor financiële steun aan de streekomroep komen. "Wij hopen dat de andere politieke partijen ons hierbij zullen steunen", zo zegt Breet.

De NBP stelt dat Radio 6FM bestaat uit een team van enthousiaste vrijwilligers die de inwoners van Blaricum, Eemnes, Laren en Huizen regelmatig op de hoogte houdt van het plaatselijke nieuws en actuele politieke onderwerpen. Radio 6FM heeft volgens de NBP beperkte mogelijkheden om zelf inkomsten te vergaren. Het bestuur van Radio 6FM trok eind vorig jaar aan de bel in verband met de slechte financiële situatie van de omroep.

Radio 6FM verloor onlangs nog een rechtszaak tegen de gemeente Blaricum om subsidie voor de lokale omroep te krijgen.

De Gooise lokale omroep van Huizen en Blaricum, Eemnes en Laren wil subsidie van de gemeente Blaricum, maar die weigert dat tot nu toe. Gemeentes krijgen geld van het Rijk voor lokale omroepen, maar hoeven die niet persé door te sluizen naar de zenders. Voor 6FM zet alleen de gemeente Laren de omroepgelden volledig door en de gemeenten Eemnes en Huizen voor de helft en respectievelijk tweederde.