Home Landelijke radio Nancy de Randamie nieuwe correspondent Wereldomroep Suriname

Nancy de Randamie nieuwe correspondent Wereldomroep Suriname

Nancy de Randamie (Paramaribo, 1974) is in dienst getreden van Radio Nederland Wereldomroep als correspondent in Suriname voor de Caribische redactie. Daarnaast vertegenwoordigt zij de Wereldomroep in de contacten met partnerstations in Suriname. Zij neemt het stokje over van Henk Hendriks, die per 1 september aanstaande met vervroegd pensioen gaat.

Nancy de Randamie studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam en remigreerde in mei 2002 naar Suriname. Bij filmfestivalorganisatie ‘The Back Lot’ hielp ze de eerste drie festivals opzetten en werkte zij vanaf 2004 als freelance journalist bij ‘De Ware Tijd’. Dit journalistieke werk kreeg vervolgens een uitbreiding naar media in Nederland, zoals ‘BNR Nieuws Radio’, het persagentschap ‘Novum’ en ook naar de Wereldomroep, als waarnemer van de vaste correspondent.

Henk Hendriks heeft ruim 20 jaar voor de Wereldomroep gewerkt. Eerst als redacteur/verslaggever op de Caribische redactie en sinds 2005 als correspondent en regiovertegenwoordiger in Suriname. Hendriks blijft in Suriname wonen.