Home Landelijke radio Big Brother-winnaar gaat voor BNN Radio 1 werken

Big Brother-winnaar gaat voor BNN Radio 1 werken

Big Brother-winnaar Joost Hoebink gaat in het nieuwe jaar voor BNN United werken. De 22-jarige Nijmegenaar gaat voor het Radio 1 programma als radioverslaggever werken aan achtergrondreportages.

Hoebink mag zelf de onderwerpen voor zijn reportages kiezen, zo zei hij tegen Novum. “Ik heb een heel brede belangstelling. Ik zal me met name bezig houden met human interest-onderwerpen”, vertelt hij. Zo kan hij zich voorstellen dat hij tijdens een periode van strenge vorst een dagje zal meelopen met een zwerver.

De kersverse dj heeft nooit eerder bij de radio gewerkt en zal daarom een opleiding aan de Media Academie gaan volgen. Afgelopen seizoen werkte hij achter de schermen bij de AVRO.

Voordat hij aan Big Brother meedeed, werkte Joost bij een bank. “Mijn deelname aan het programma was een vlucht. Ik had het niet naar mijn zin en was op zoek naar iets anders.” In het huis raakte hij geïnteresseerd in de mediawereld. Hij kreeg na afloop van het realityprogramma een aanbod van Endemol om belspelletjes te gaan presenteren. “Ik ben op dat voorstel niet ingegaan, omdat ik me met serieuzere programma’s wil bezighouden.”

Hoebink krijgt het volgend jaar druk, want hij heeft ook zijn eigen productiebedrijfje en geeft discussieworkshops. “Gelukkig krijg ik veel vrijheid van BNN, want ik wil niets opgeven.”

Vorig artikelWild FM doet oproep aan piraten
Volgend artikelSander Guis krijgt nachtprogramma op 3FM