Home Landelijke radio Wild FM doet oproep aan piraten

Wild FM doet oproep aan piraten

Het commerciële regionale radiostation Wild FM, met 4 etherzenders in Noord Holland, doet een oproep aan etherpiraten met hoog vermogen in het oosten van Nederland, die uitzenden op 97.3 FM. Deze oproep staat te lezen op etherpirateninfo.net. Volgens het station wordt haar eigen zender weggedrukt door piraten: “Er zijn momenten dat er in de omgeving van Amsterdam en Haarlem enkel maar polka’s zijn te horen op 97.3 FM.”

Het probleem komt volgens de station doordat de zenders niet over een hoog aantal Watts beschikken. “Met op sommige frequenties maar een paar honderd Watt ERP kunnen we onze gebieden net-wel/net-niet dekkend houden. Als er vanuit Oost Nederland een station met een paar kilowatt aan zendvermogen met een hoge mast inschakelt op 97.3 FM, ondervinden wij hier meteen problemen van. Zo was het afgelopen tijd al verschillende keren raak. We hebben ook contact gelegd met een aantal ‘high power piraten’, met soms wel en soms wat minder resultaat. Punt is dat we niet continue iedereen kunnen nabellen en we hebben ook helemaal geen zin om ‘een politie-agentje uit te hangen’. Daarom deze oproep, in plaats van meteen Agentschap Telecom hierbij te betrekken.”

Het station doet de omroep via deze weg omdat de dj’s bij het station ook bij piraten hebben gezeten en weten dat het een passie is voor de piraten.

Vorig artikelTMF Radio biedt excuses aan Staphorst aan
Volgend artikelBig Brother-winnaar gaat voor BNN Radio 1 werken