Home Landelijke radio Betaalde krachten Omroep Hilversum krijgen ontslag

Betaalde krachten Omroep Hilversum krijgen ontslag

Het lijkt over en sluiten voor Omroep Hilversum. Het bestuur van de omroep gaat ontslag aanvragen voor alle negen betaalde medewerkers. Vandaag maakte de KRO bekend dat per 21 november alle banden met de omroep verbroken worden. Het college van B&W zette vorige week de subsidie aan het station al stop.

De schuld van de omroep bleek onlangs te zijn opgelopen tot 450.000 euro. De KRO verzorgt sinds een tijdje de administratie en betaling van de salarissen van Omroep Hilversum, maar stopt daar per 21 november dus mee. Op die dag wil de KRO ook de schuld vereffend hebben. De dag erna zal het stopzetten van de subsidie door de Hilversumse raadscommissie worden besproken.

Voorzitter Henk Kok van Omroep Hilversum spreekt van ‘een georchestreerde actie’. “Een zaak die tien jaar heeft gelopen wordt in twee weken beëindigd, precies één dag voor de raadscommissie.” De KRO zegde een eerder afspraak om te praten over de financiële problemen af nadat hij met de Hilversumse mediawethouder Jan Rensen had gesproken. Kok vermoedt dat Verlind door omroepvoorzitter Frans Slangen is ‘overtuigd óf overruled’. De KRO ontkent overigens dat er sprake is van een complot. “Wij hebben voor de 21ste gekozen, omdat dat de dag is waarop de salarisbetalingen worden verwerkt. Wij kunnen de schuld niet verder laten oplopen.”

Het is nog niet duidelijk hoe lang de radio- en tv-uitzendingen in Hilversum nog zullen doorgaan. Directeur Ruud Bochardt weigerde elk commentaar omdat hij de veertig vrijwilligers van de omroep nog niet op de hoogte heeft kunnen stellen. [Gooi- en Eemlander]

Vorig artikelMediadirecteur Ton Verlind stopt bij de KRO
Volgend artikelOPTA stelt voorwaarden aan frequentieverdeling DAB