Home Landelijke radio Bart van Leeuwen en Michael Pilarczyk dagelijks op Classic FM

Bart van Leeuwen en Michael Pilarczyk dagelijks op Classic FM

Michael Pilarczyk en Bart van Leeuwen krijgen vanaf morgen een dagelijks programma op Classic FM. Dit is onderdeel van de restyling van het station. Vorige week begon de nieuwe ochtendshow al met veel nieuws updates.

Pilarczyk gaat dagelijks van 9:00 tot 13:00 uur een programma maken en Van Leeuwen is van 13:00 tot 16:00 uur te horen. Aan RadioFreak laat Pilarczyk weten: "Onverwacht werd ik gevraagd voor het programma." Klassieke muziek is niet een onbekend genre voor hem, zelf luistert hij naar licht klassieke muziek. "Bij licht klassiek moet je denken aan Andrea Bocelli, Ludovico Einaudi, Andrew Lloyd Webber  en populaire klassieke stukken als de Moonlight Sonate van Beethoven, Requiem van Mozart en Air van Bach. Ik ga ook regelmatig naar concerten en voorstellingen, dus voor mij is het niet nieuw en toen ze dat bij Classic vernamen werd ik direct gevraagd. Ik denk dat ik met mijn algemene radio-ervaring en passie voor die muziek een goede aanvulling kan zijn voor het station. Daarbij vind ik het ook leuk om eigen keuzes te kunnen draaien, muziek die je nergens anders hoort."

Het is de bedoeling dat Classic FM meer licht en populair klassiek gaat draaien dat voor een groter publiek herkenbaar is. "Een klassieke hitzender eigenlijk. En er wordt nog steeds veel nieuwe klassieke muziek gemaakt, Ludovico Einaudi is bijvoorbeeld razend populair op het moment. En in Engeland zijn de laatste X-factors allemaal gewonnen door klassieke liedjes."

Niet alle programma's die de dj's maken worden live uitgezonden. Voor Pilarczyk is het geen probleem dat Classic FM geen etherfrequentie heeft. "Ik was verbaasd over de luistercijfers (2.1 procent marktaandeel). Zelf denk ik dat daar nog wel een puntje groei in zit voor dit jaar. Ik luister zelf ook voornamelijk online, dus dat zie ik niet als een belemmering voor dit station. En in de auto kun je via je smartphone en bluetooth toch luisteren?

Van Leeuwen is al te horen op Classic FM met ´At the movies´ op donderdagavond. Daarnaast is hij dagelijks te horen op zusterstation Radio Veronica. Pilarczyk is momenteel als invaller voor Luc van Rooij te horen op Radio Veronica.

Vorig artikelSlam!FM in het teken van de Nederlandse dancescene
Volgend artikelNPO stopt met ‘cookiemuur’ op haar websites