Home Landelijke radio Barbara Karel verlaat 3FM, Barend van Deelen in de nacht

Barbara Karel verlaat 3FM, Barend van Deelen in de nacht

Barbara Karel stopt met per september met haar programma ‘Bring it on’ op 3FM. Dat melden bronnen bij de publieke popzender aan RadioFreak.nl. De NCRV, de omroep waar Karel voor werkt, heeft inmiddels bevestigd dat Karel 1 september stopt.

“I love music, en ik heb volop genoten van dit radio-avontuur, maar nu is het moment aangebroken om mijn hart te volgen, en dat ligt bij het maken van televisie", zo zegt Karel. "Wat betreft muziek? Dat zal altijd een belangrijke rol blijven spelen in mijn leven, want een leven zonder goeie platen, concerten en festivals zit er echt niet in."

Gerard Oonk, manager Radio bij de NCRV: "Zonde dat Barbara weg gaat. Ze is een bruisende, enthousiaste collega met een groot hart voor echte muziek. En… één van de weinige vrouwelijke dj’s in Nederland. Ja, erg jammer." Karel werkt sinds 2006 voor de NCRV op 3FM.

Barend van Deelen maakt de overstap naar 3FM en krijgt een programma in de nacht. Het gerucht gaat nu dat hij vanaf september een programma op het tijdslot van ‘Bring it on’ gaat maken. Hierover is echter nog veel onduidelijkheid. Deze zomer zal bekend worden gemaakt wie het programma gaat presenteren.

Merel Uffing, de producer van Barbara Karel schrijft op Twitter: "Ik geloof niet dat nieuwe collega ook zondagavond gaat doen, al is het lastig bepalen wat wel en niet te geloven…" Vorige week meldde ze al: "Interessante parade van dj’s hobbelt de kamer van de eindredacteur in en uit… subtielsubtiel…"

Van Deelen is nu nog iedere maandag tot en met vrijdag tussen 19:00 en 21:00 te horen op Radio Decibel. Hij begon twee jaar geleden op Decibel Amsterdam.