Home Landelijke radio Kort radionieuws van maandag

Kort radionieuws van maandag

Havenstad FM klaar voor Werkendam
De lokale radiozender Havenstad FM is klaar om in Werkendam de lucht in te gaan. Ook de programmaraad is nu rond. Maar op advies van het Commissariaat voor de Media wordt nog gewacht met het aanvragen van een vergunning tot die van Radio Atlantis op 10 januari 2003 is verlopen.

“We hebben in overleg met het commissariaat besloten nog een paar maanden geduld te hebben. Anders komen we opnieuw in de mallemolen van destijds, de procedures rond Atlantis, terecht. Daar hebben we geen zin in”, aldus J. van Straten van Vestingstad FM. Radio-omroep Atlantis verloor destijds haar zendvergunning in Woudrichem en dat leidde tot een jaren durende radio-strijd in die gemeente. Atlantis beschikte toen nog wel over een vergunning voor Werkendam, maar die verloopt op 10 januari. Vestingstad FM zendt uit vanuit Woudrichem en wil nu ook Werkendam gaan bedienen. Als hun verzoek bij het Commissariaat voor de Media ligt, komt dat eerst nog terug in Werkendam. De gemeenteraad daar moet uiteindelijk toestemming geven voor het in de lucht gaan van de radiozender.

Winterweek op RTV Oost
RTV Oost presenteert van 16 tot en met 22 december het muzikale thema de ‘Winterweek’, als vierde deel van de grote publiciteitscampagne ‘De Jaargetijden’. De Overrijsselse regionale omroep blijft gewoon een nieuwszender, maar de programma’s worden overgoten met een gezellige wintersaus.

De slogan is vanaf 16 december ‘Warm in koude dagen’. Winterhits, warme interviews, seizoenseigen geluiden, rijk gevulde recepten, verhalen van Overijsselaars over hun winterbelevenissen en speciaal voor de ‘Winterweek’ geproduceerde jingles brengen Radio Oost in winterse sferen.

Twarres op Radio Flevoland
Radio Flevoland zendt donderdag 12 december tussen 11.15 en 11.30 uur een interview uit met het succesvolle zangduo Mirjam Timmer en Johan van der Veen, beter bekend als Twarres.

Presentator Rob Brouwer, van het Radio Flevoland programma Espresso, praat met de twee over hun muziekcarrière.

En er is meer Radio Flevoland nieuws. Woensdag 11 december doet de regionale omroep vanuit Wit Rusland rechtstreeks verslag van de Europa Cup wedstrijd van VC Omniworld tegen Kommunalnik Grodno. De wedstrijd begint om 18.00 uur.