Home Landelijke radio Arrow Rock Radio brengt bod uit op radiorechten eredivisie

Arrow Rock Radio brengt bod uit op radiorechten eredivisie

Arrow Rock Radio heeft een bod gedaan op de uitzendrechten van het betaald voetbal voor de radio. Dit heeft Ad Ossendrijver, een van de eigenaren van de radiozender, vanochtend bevestigd.

Met de belangstelling van Arrow komt het aantal gegadigden voor het recht om radioverslag van het betaald voetbal te doen op drie. Ook de NOS en Business Nieuws Radio (BNR) hebben een bod uitgebracht. Talpa Radio, de moedermaatschappij van Noordzee FM en Radio 10 Gold, heeft echter geen bod uitgebracht.

Arrow doet haar bod onder voorwaarde dat de radiorechten exclusief zijn. Dit betekent dat anderen geen verslag mogen doen van de wedstrijd. Zowel de televisie- als de radiorechten worden verkocht door de Eredivisie CV, waarin alle eredivisieclubs participeren. “Als de ECV die exclusiviteit niet garandeert, dan geldt het bod niet,” verklaart Ossendrijver. Regionale zenders mogen van Arrow wel verslag doen, maar dan alleen van regiowedstrijden. Of Arrow een goede kans maakt weet Ossendrijver niet. “Het gaat om geld, maar ook om landsbelang en sentimenten.” (NRC Handelsblad)