Home Landelijke radio Kamer komt op voor gedoogzone etherpiraten

Kamer komt op voor gedoogzone etherpiraten

Minister Brinkhorst van Economische Zaken dreigt in aanvaring te komen met de Tweede Kamer door zijn weigering om etherpiraten een legaal plekje te gunnen in de ether, dit schrijft de Telegraaf. De etherpiraten zouden de kans moeten krijgen om lokaal uit te zenden, maar volgens minister Brinkhorst is daarvoor geen ruimte in de ether. Hij voegde er woensdag tijdens een overleg in de Tweede Kamer aan toe dat er wat hem betreft geen ruimte is voor “gedogen” en voor mensen die bewust storingen veroorzaken in de ether.

Bij CDA-Kamerlid Atsma “gaat het er niet in dat er geen ruimte zou zijn” voor goedwillende mensen die bijvoorbeeld populaire Nederlandstalige liedjes ten gehore willen brengen. Vendrik (GroenLinks) kondigde al een motie aan, waarin de Kamer bij Brinkhorst zal aandringen op toegeeflijkheid.

Ook PvdA en D66 namen het woensdag op voor de etherpiraten. VVD-Kamerlid Blok probeerde nog een brug te slaan tussen de minister en de Kamer door te stellen dat de minister eerst kan proberen de problemen rond ontvangst van publieke radiozenders op te lossen en vervolgens kan bezien in hoeverre er nog ruimte is voor etherpiraten of wat genoemd werd vrije zenders. Brinkhorst gaf de Kamer echter geen duimbreed toe.