Home Landelijke radio Agentschap: aantal zendpiraten in Drenthe gedaald

Agentschap: aantal zendpiraten in Drenthe gedaald


Het aantal zendpiraten in Drenthe is gedaald, zegt het Agentschap Telecom. Volgens het Agentschap komt het door de nieuwe strengere aanpak die er sinds vorig jaar is. "Langzaam aan zien we een afname van het aantal antennemasten", zegt een voorlichtster op RTV Drenthe. De amateurs die vanaf hun zolderkamertje in hun eentje uitzenden, krijgen een brief. Vaak is de dreiging van een boete van 2500 euro genoeg om de piraten te laten stoppen.

Een andere groep zendamateurs probeert het Agentschap te ontlopen door steeds professioneler te werken. De etherpiraten zenden een heel weekend achtereen uit vanaf verschillende lokaties. Door steeds van plek te wisselen ontlopen ze de boetes, omdat er per lokatie eerst een waarschuwing wordt gegeven. "We gaan onze werkwijze aanpakken en ons actief richten op de grote jongens. We focussen ons meer op de studiolokaties, in plaats van op de antennelokaties."

Er zijn bijna 400 piraten in Drenthe. 370 piraten hebben een voorlichtingsbrief gekregen en er zijn twaalf boetes uitgedeeld.

Vorig artikelRegionale omroepen positief over kabinetsplannen publieke omroep
Volgend artikel3FM verhuist uitzendingen van Concert at Sea naar Indian Summer