Home Landelijke radio Arjen van der Horst nieuwe NOS-correspondent in Washington

Arjen van der Horst nieuwe NOS-correspondent in Washington

Arjen van der Horst wordt de nieuwe NOS-correspondent voor Noord-Amerika. Dit najaar verruilt hij zijn huidige standplaats Londen voor Washington DC. Hij volgt Wessel de Jong op, die na een correspondentschap van zeventien jaar dit najaar terugkeert naar Nederland. Arjen van der Horst zal met name verslag doen voor het NOS Radio 1 Journaal en Nieuwsuur en hij gaat nauw samenwerken met collega-correspondent Wouter Zwart.

Van der Horst is momenteel correspondent in Groot-Brittannië voor de NOS, Nieuwsuur en Trouw. Hij is sinds 2001 werkzaam bij de NOS. "Met mijn verhuizing naar Washington gaat een oude wens in vervulling", zo zegt hij. "Washington geldt al jaren als één van onze belangrijkste posten en het is een eer om in de voetsporen te kunnen treden van mijn vele illustere voorgangers. De Verenigde Staten gaan een bijzonder interessante periode tegemoet. Denk aan de verkiezingen, maar ook de rol die de Verenigde Staten spelen in de Midden-Oosten crisis en het debat dat hierover steeds feller gevoerd wordt. Amerika is een fascinerende journalistieke uitdaging die ik graag met beide handen aangrijp."

Hoofdredacteur NOS Nieuws Marcel Gelauff over de overstap: "Ik ben erg blij met deze stap van Arjen. We krijgen er in Washington DC een zeer ervaren collega bij die op zijn huidige post heeft laten zien niet alleen een uitstekend verslaggever te zijn, maar ook heel sterk is in de analyse van nieuwsontwikkelingen en het geven van context."