Home Landelijke radio Arie Boomsma geschorst door de EO

Arie Boomsma geschorst door de EO

De EO heeft Arie Boomsma voor drie maanden geschorst. Aanleiding voor de schorsing zijn de schaars geklede foto’s die Boosma heeft laten maken voor een eenmalige homo-versie van het blad Linda

Volgens EO-directeur Arjen Lock schaadt de actie van de presentato de EO-missie. Ook omdat de EO een nieuwe serie ’40 Dagen Zonder Seks’ op de plank heeft liggen. In deze serie gaat het om het innerlijk en niet om het uiterlijk. De fotoserie in de Linda is dan zeker ongepast, vindt de directie.

Boomsma heeft spijt dat hij niet vooraf heeft overlegd over de fotoshoot, terwijl dat wel de afspraak is. "De schorsing komt hard aan. Maar ik accepteer hem en begrijp de keuze waarvoor ik mijn directie geplaatst heb. Mea culpa", aldus Boomsma. Hij gaat de komende drie maanden gebruiken om het vertrouwen van de EO en de achterban in hem te herstellen.

Voor de EO presenteert Boomsma het programma ‘Dit is de dag’ samen met Thijs van den Brink op Radio 1. Morgen wordt bekend wie Boomsma de komende drie maanden zal vervangen. De EO heeft al laten weten over drie maanden wel weer gewoon met Boomsma verder te willen.